Deffa eller bygga? | Health by Emelie

Health by Emelie

Annons

Deffa eller bygga?

Som jag tidigare sagt så ska jag tävla i bikinifitness eller liknande och jag siktar på slutet av 2016, men nu till det som jag tycker är riktigt svårt. Ska jag verkligen “slösa” x-antal månader på att deffa ner mig bara för att se vad jag har att jobba med eller ska jag se till att bygga så mycket som jag kan i cirka ett och ett halvt år till innan jag ska börja med min tävlingsdeff? Det är, för mig, ett svårt val. Då jag aldrig varit nere i så få fettprocent så vet jag inte ens vad jag har för muskler på min kropp. Vet att jag har muskler, men dom är gömda under allt mitt fett. Vet att jag behöver jobba mycket med mina axlar, bröst och ryggen, så funderar på att bara köra på och se vad som händer. Fettet kommer ju bytas ut lite allt eftersom ändå, då jag bygger mer muskler så förbränns ju mer fett.

Det verkar som, just nu, att jag känner för att bara köra på och bygga så mycket som möjligt för att ha en chans att kunna stå på en scen med tillräckligt med muskler att visa upp. Måste dock ändå bli mycket bättre mat än vad jag ätit dom senaste veckorna. Utesluter dock inget! För att “bevisa” det har jag en gudomligt god kladdkaka i kylen som väntar på att bli uppäten som jag bakade igår och även tog en bit av. Riktigt god var den! Dock riktigt ful, men det är en kladdig kladdkaka med karamelliserad mjölk i och rice crispies med choklad på toppen. Mums. Finns en bild på min instagram (@Fitnessformybody) för den som är nyfiken på den.

Jag älskar mat, godsaker dock inte så mycket godis eller chips längre men bakverk och tårtor! Men jag älskar även en simpel rätt som kyckling, ris och broccoli. Nej, jag äter det inte för att det är en standard måltid för en fitness-människa, utan för att jag verkligen gillar det. Inget annat.

Måste sätta mig och skriva ett nytt träningsschema då jag inte riktigt har skrivit efter mina svagheter, utan vad jag verkligen gillar att träna. Just nu har jag två bendagar och två axeldagar (en axeldag är en alternativ vilodag) och sedan en av resten. Måste bli lite ändringar där och det är så enkelt att fixa till det. Återkommer när jag skrivit klart det och när jag ska påbörja det.

DSC_0442

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats